Potpisan ugovor o rekonstrukciji i dogradnji zgrade dječjeg vrtića, 18.04.2024.

U četvrtak 18. travnja, u prostorijama Dječjeg vrtića Tičići u Novigradu – Cittanova potpisan je ugovor o radovima za najavljivanu investiciju Grada Novigrada – Cittanova u rekonstrukciju i dogradnju zgrade dječjeg vrtića u Novigradu.

Nakon kratkog obilaska vrtića, ugovor o rekonstrukciji i dogradnji zgrade vrtića potpisali su Gradonačelnik Novigrada – Cittanova Anteo Milos i Ivan Ponjavić, direktor tvrtke Junior P. d.o.o. Novigrad, kojoj su radovi povjereni javnim natječajem. U ime vrtića potpisivanju ugovora nazočila je Ravnateljica Dječjeg vrtića Tičići, Gabrijela Močibob, te Vanja Gorički Milčinović, Savjetnica za europske projekte i međunarodnu suradnju u Gradu Novigradu-Cittanova.

Dječji vrtić Tičići i Suncokret-Girasole djeluju u jednoj zgradi, i vrtiće trenutno pohađa dvjestotinjak djece. ”Rad oba dječja vrtića pokriva se sredstvima iz Proračuna Grada Novigrada-Cittanova, a dogradnja zgrade dječjih vrtića jedno je od značajnijih gradskih ulaganja u 2024. godini. Pratimo potrebe vrtića i u prostoru i materijalnim pravima zaposlenika, kako bi naši najmlađi imali osigurane državne pedagoške standarde.“ – rekao je Gradonačelnik Milos.

Predstojećim radovima raduju se i ravnateljice vrtića. „DV Tičići i DV Girasole pohađaju djeca od navršenih 12 mjeseci života do polaska u školu, a zahtjevi za upis ponekad premašuju kapacitet ustanove. Radujemo se dogradnji jer će se po završetku projekta kapaciteti vrtića povećati za 1 jaslički i 1 vrtićki novi dnevni boravak, odnosno za ukupno 32 mjesta, čime će se poboljšati uvjeti rada, smještaj i boravak djece prema državnom pedagoškom standardu, a to će znati cijeniti i djelatnici i roditelji naših malih Novigrađana.“, dodala je Ravnateljica Močibob.

Ovim projektom radova na zgradi dječjeg vrtića planira se rekonstrukcija i dogradnja dva nova dnevna boravka za djecu, jedan jasličke i jedan vrtićke dobi, koji će sadržavati osim dnevnog boravka i garderobu, prostor za sanitarije, spremište i natkrivenu terasu. Dogradnja prostora za boravak vrtićke djece planirana je na jugoistočnom dijelu, na način da tlocrt prati arhitektonski izričaj postojeće zgrade. Prostor za boravak djece jasličke dobi planiran je na mjestu sadašnjeg administrativnog odjela, koji će se radovima u rekonstrukciji prostora, dijelom premjestiti na gornju etažu i u južni dio zgrade. Radovi će započeti početkom svibnja, s grubim građevinskim radovima planira se završiti do kolovoza, a planirani završetak radova predviđen je za veljaču 2025. Pored sufinanciranja dogradnje i rekonstrukcije prostora, Grad će sredstvima iz proračuna financirati trošak nadzora i potrebnu opremu za nove prostore.

Ugovorena vrijednost radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade dječjeg vrtića je 928.692,56 Eura s PDV-om, te radovi se sufinanciraju EU sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. (NPOO) u visini od 258.013,14 Eura.